Mucenicie in viata de familie

c2dbc5c243b7b38409e1b37889680f52_MSa dai dovada de cuget mucenicesc, acolo unde este arena ta zilnica, in casa ta, fata de sotul si sotia ta!

Atunci cand barbatul vine de la munca obosit si iti vorbeste cu grosolanie, tu sa nu te manii. Cand el te ocareste, tu nu-i raspunde; nu te certa cu el. Arata-i iubire, intelegere. Rabda. Daca sotia ta ti-a ars mancarea, tu nu striga la ea. Mananca ce-a gatit. Pune putina lamaie, ca sa fie mai gustoasa, si spune-i sotiei tale ca-i buna mancarea, incat sa nu-si dea seama ca i s-a ars. Sa-mparateasca dragostea in casa! Cand vezi ca tovarasul tau de viata te nedreptateste, nu protesta ca ai dreptate. Nu are importanta daca ai sau nu dreptate. Nu conteaza cine e cel corect, ci ceea ce il odihneste pe celalalt. Leapada-ti egoismul, renunta la sinele tau. Pune-l pe primul plan pe celalalt. Asta-i moarte! Asta-i mucenicie!

Intr-o zi, ma grabeam sa vin la manastire, din Sfantul Munte, ca sa vorbesc si am luat taxiul ca sa ajung la timp. Pe drum, il intreb pe sofer: “Se intampla sa mananci vreodata impreuna cu sotia ta, la pranz sau seara?” Stiti, sarmanii taximetristi au o astfel de munca incat nici ei insisi nu stiu cand ajung acasa. “In fiecare zi”, – imi spune- “ la pranz si seara”. “Si cum reusiti ?! La ce ora mancati?” “Masa de pranz incepe de la 10 si poate ajunge pana la 4 dupa-amiaza, iar cea de seara de la 6 dupa-amiaza pana la 2 noaptea…” Adica de la 10 dimineata femeia lui avea mancarea pregatita si il astepta , la orice ora ar fi venit, ca sa mance impreuna! Iar seara, de la ora 6 il astepta de multe ori pana la ora…2 noaptea!

Nu va impresioneaza acest lucru? Asta inseamna mucenicie in viata de familie! Viata plina de iubire!

Arhimandritul Emilian Simonopetritul

sursa: luminaortodoxiei.com

Anunțuri

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: